Защо Велинград е най-предпочитаният СПА курорт у нас?

Велинград се намира в Южната част на България и е предпочитана дестинация за семейства с малки деца, които искат да избягат от шумотевицата на града и да се насладят на уединение. Там има много минерални басейни, които са причина да бъдат построени балнеокомплекси, в които се предлагат лечебни процедури и масажи, както и отлични условия за релакс и отдих, разказват от Boiana-MG.bg. В курорта има бюджетни и доста по-луксозни хотели, които предлагат изгодни пакетни оферти. 

Защо да организирате СПА почивката си във Велинград?

Определен е за най-бързо развиващият се курорт в страната, когато става дума за спа процедури и уникални природни забележителности. Градът е едновременно старинен и модерен, което дава възможност на туристите да изберат какъв тип почивка да организират. Атмосферата там е магична, защото СПА столицата е заобиколена от живописна природа, която носи духа на Родопите и е достатъчна причина да посетите това градче. Възможностите, които СПА курорта предлага, са наистина разнообразни, а това би могло и да ви затрудни в избора на подходящо място за настаняване. 

Какви забележителности и развлечения ще откриете там? 

Освен за резервирането на хотелска база или къща за гости, трябва да помислите и за това как бихте могли да прекарате свободното си време във Велинград. Ето и кои са най-известните забележителности в СПА курорта, които е редно да посетите:

  • Конна база “Сивек”. Мястото предлага на своите посетители да се качат за първи път на кон или пони (за децата), или да се впуснат в няколкодневно приключение с водач. Уникален начин да прекарате една още по-незабравима почивка във Велинград;
  • Клептуза. Езерото е голяма атракция за гостите на града, които могат да се разходят с водно колело по карстовия извор. Около брега има и хубави ресторанти, които да посетите за обяд;
  • Картинг писта. Любителите на силните усещания могат да вдигнат адреналина и да почувстват скоростта, карайки по трасето във формата на осморка;
  • Славееви скали. Скалният феномен е разположен на около пет километра от СПА курорта Велинград и си заслужава да се види. От върха му се разкрива великолепна гледка към Чепинската котловина. 

Във Велинград могат да се видят и много различни архитектурни стилове, което го прави и толкова колоритно място – от къщи за гости в алпийски стил до съвременни комплекси с модерно строителство, минавайки покрай възрожденските постройки, в които отново можете да останете за няколко дни.

News Reporter