Имаме ли нужда от конвектор за банята

 

Отоплението в един дом е от особено значение за комфорта на живущите в него. Това важи с пълна сила и в банята, най-вече през зимата, рано сутрин, преди работа или училище – никой не иска да замръзва докато си мие зъбите – за това и има конвектори за баня.

Предимствата на конвекторите за баня

Без значение дали банята ви е голяма или малка, подовата и стенна настилка от керамика има слаба способност да задържа топлина, а това е проблем през зимата. За да си спестите доста неприятното усещане на треперене докато си миете зъбите, въпреки, че в тези обстоятелства може и да помогне за по-добри резултати.

Повече затопляне

Това, което конвекторите правят, е да използват естественото движение на въздушните маси и техния преход от топли към по-студени състояния. Чрез конвекция, продукта създава движение на въздуха, чрез което той се циркулира през нагряващите елементи в него, благодарение на това се затопля и вашата баня – няма нужда от вентилатори.

По-ефикасно от другите отоплителни тела

Освен ако през банята ви не минават ТЕЦ тръби или активен комин, има голяма вероятност да се чувствате дискомфортно сутрин, особено през зимата. Причината конвекторните печки да са по-ефикасни от останалите, е тъй като те нямат нужда от вентилатори, за да затоплят въздуха.

Консумацията на един вентилатор е изключително голяма, дори той да е с малък електромотор, особено ако наложите неговата консумация спрямо кривата на времето. Тъй като конвектора използва конвекция, за да затопли студеното, се получава един доста стабилен поток от топъл въздух.

Това създава непрестанна циркулация между различните температурни състояния на въздуха във вашата баня.

Локализирано до една стая

Без конвектор се налага да използвате цялото отопление на дома си, което е излишно, особено ако нуждите ви се локализират само до спалнята и банята. Модерните конвектори разполагат с термостати, които могат да бъдат нагласени да поддържат приятна температура в помещението, или да се включват на таймер.

Локализирайки вашата енергийна потребност до необходимото намалява консумацията и сметките в края на месеца. Ако за вас е важно да пестите енергия, то конвекторите за баня са едни от най-добрите избори.

Не заема място

Стенните варианти не заемат никакво място на пода. Техния монтаж е доста лесен, но бива да бъде съобразен с наличието на ток до тази конкретна точка, за да можете да го свържете с енергопреносната мрежа.

В Eclima.bg има и подови варианти, които са изключително удобни за ползване, но нашата препоръка е да се обърнете към тези за стена, тъй като след монтаж няма нужда да мислите за това дали ще паднат или къде можете да го преместите.

 

News Reporter