Какво включва ски екипировката

Зимният сезон е дълъг. Понякога ни се струва, че неговата продължителност е толкова голяма, че лятото протича само като миг слънчево удоволствие. Снежните моменти са доста повече от морските, но това със сигурност не бива да Ви потиска, защото днес можете да се насладите на студените месеци по възможно най-добрия начин. 

Ски заниманията са чудесен начин да прекараме едно пълноценно време в бялата приказка, която ни очаква в планините. Преди това обаче, трябва да изберете подходящо скиорско оборудване, с което да препускате по заснежените склонове. В Декатлон ще откриете каквото търсите. 

Какво включва ски оборудването

Пълното ски оборудване е ансанбъл от дрехи и пособия, които вървят ръка за ръка в една неразривна комбинация:

  • Каска и маска;
  • Обувки;
  • Щеки;
  • Ски яке;
  • Ръкавици и др. 

Всички тези компоненти трябва да бъдат ветроустойчиви и изработени от изкуствена материя за по-лесна поддръжка и висока практичност. Скиорският екип е предназначен да предпазва от студ и влага, също както и да омекотява удара при евентуално падане. Желателно е качеството на цялото оборудване да е колкото се може по-високо, за да сте спокойни за неговата надеждност, докато упражнявате зимни спортове. 

Как да изберем ски яке

Изборът на зимно яке от водещо значение за престоя ни в планината. Добре е той да бъде съобразен с дейностите, на които ще се посветим в зимния курорт, също както и с определения за целта бюджет за оборудване. Предпочитанията ни по отношение на стил и цветове е също от значение, но най-основното, с което трябва да се съобразим при избора на скиорско яке, това е:

  • Климатичните условия;
  • Скиорските Ви умения;
  • Желаното ниво на водоустойчивост – импрегнираните материи са за предпочитане;
  • Вида подплата и ветроустойчивостта;
  • Маншети, ципове, качулка и др.

Инвестицията в скиорско яке и цялостно оборудване често пъти не се ограничава до скромна сума пари, просто защото този вид зимни стоки имат много конкретно и специфично приложение, което прави изработката им доста качествена. 

Как да си изберем правилните ски за нас

Най-важната част от оборудването за зимни спортове, това са ските. Ако за първи път ни предстои да извършим подобна покупка, тя може да ни се стори като цяла наука, в дебрите на която ни предстои тепърва да “нагазим”. За да изберем правилния модел, трябва да вземем предвид теглото и височината си, опитността си в практикуването на снежни занимания, предназначението на пособието и условията, в които ще се използва. Заложете на оптимална височина и дължина, като късите модели са за предпочитане в началото, защото се управляват много по-лесно. 

News Reporter