Какво е 3д фототапети и как да ги използваме в интериора?

3д фототапет е нова дума в съвременния дизайн. Можете да изберете изображение за всяка стая. Можете да лепите 3D тапети не само на стената, но и на прегради за зониране и стъклени повърхности. Има и 3D покрития дори за пода и тавана. Привлякохме вашето внимание, нали?

Какво представляват модерните 3д фототапети?

3D тапетите са платна с триизмерно изображение. Те създават усещане за присъствие, визуално разширяват пространството. Изображението сякаш излиза отвъд стените и придобива обеми.

В интериора прекрасните 3d фототапети ще изглеждат чудесно. Благодарение на правилното изображение стаята придобива съвсем различен вид и се изпълва с нова атмосфера.

Всеки 3д фототапет има своя чар и е абсолютно безвреден. Всяка година се появяват нови разновидности, например фототапети 3д с подсветка или такива светещи в тъмното.

Видове 3D фото тапети

Всички платна с 3D ефект могат да бъдат разделени на три основни разновидности, а именно:

– стандартни;
– единични;
– панорамни.

Освен това фототапетите също се класифицират според допълнителни и спомагателни елементи, които включват.

Най-често платната изобразяват прости шарки или геометрични фигури. Изображението не е цялостна, а по-скоро единична картина при този тип тапети.

Продават се на стандартни ролки. Най-често се използват за зониране на пространството, подчертавайки една от зоните в помещението. Но въпреки това има опции за дизайн, когато всички стени са залепени със стандартен 3D тапет.

Има такива тапети и с малки размери. Използват се като декорация. Те дори могат да бъдат поставени в рамка и да въздействат като картина. Също така, този тип фототапети могат да се използват за декориране на прегради.

Панорамните платна най-често се правят по поръчка, като се вземат предвид конкретните размери на стаята или отделната стена. Те се продават в огромно единично платно, чиято дължина може да достигне няколко метра. Залепват за една или повече стени. Когато се залепи върху няколко стени, изглежда сякаш стаята няма граници. Можете да разгледате различни модели на fototapeti.eu.

News Reporter