Как се нанасят и премахват парфюми от кожата

Има различни видове парфюми, а жените обичат да имат повече от един. Дали обаче знаят правилните начини на нанасяне и премахване от кожата.

Как да се парфюмираме

Нанасянето на парфюм е най-лесното за правене – просто напръскайте, намажете или при по-солидни парфюми – потъркайте. Избягвайте да триете китките си след нанасяне на парфюма, за да не убиете аромата му.

Някои жени обичат да напръскат въздуха и после да минат през него. Да, това работи, но голяма част от парфюма се изразходва напразно и не е добър метод, особено ако имате по-нисък бюджет.

Винаги нанасяйте парфюм преди да си сложите дрехите и бижутата.

Някои аромати ще оставят постоянни петна върху тъканите, метали, също и перли. Ако все пак искате да рискувате и да ароматизирате дрехите си – напръскайте върху шал – не забравяйте да го тествате първо на невидима област от дрехата, и леко напръскайте.

Как да премахнем парфюм от кожата

Когато сте заобиколени от неприятна миризма, всичко, което искате да направите, е да се махнете от нея. Но ако гадният аромат идва от собствената ви кожа? Ако сте се напръскали с тестер или някой целенасочено ви е напръскал с даден аромат, ето няколко начина, с които лесно да го премахнете от кожата си.

1. Вземете от аптеката тоник хамамелис или изопропилов алкохол за втриване. Нанесете върху памук и избършете кожата с него.

2. Направете паста от равни части сода за готвене и топла вода. Втрийте в кожата и оставете да престои до десет минути, преди да изплакнете с топла вода.

3. Направете смес от бял оцет и зехтин и го поставете върху парче плат. Избършете кожата с него и оставете за няколко минути. Измийте с вода и сапун без аромат.

4. Може да използвате и нестандартен метод – направете топче от памук и го оставете да се напои с чиста водка. След това нанесете върху кожата и след това избършете.

5. Ако сте решили да тествате различни парфюми, вземете със себе си мокри кърпички, флакон дезинфектант за ръце, или индивидуално опаковани тампони, напоени с алкохол. За най-добър ефект, нанесете веднага след употреба на мястото, от което искате да премахнете аромата.

дрехи онлайн

News Reporter