Как с помощта на л-карнитин ще постигнете мечтаното си тяло

Вероятно при всеки идва моментът, в който осъзнавате, че хубавото тяло, което сте имали на 16 всъщност не е даденост и трябва да влагате усилия, за да поддържате фигурата си. Понякога докато се усетите, вече сте качили няколко излишни килограма и онези къси панталонки вече не ви стоят по същия начин.

Това се случва на всеки и не е повод да се отчайвате, защото има много начини, с които бързо да възстановите формата и самочувствието си.

Понякога дори след месеци диети и тренировки, тези няколко килограма си стоят упорито и вие започвате да мислите, че никога няма да си върнете оформената фигура.

В такъв момент е нормално да се обърнете за помощ към добавките и несъмнено ще чуете за л-карнитин. Това е напълно безопасно вещество, което се произвежда в организма, благоприятства здравето и несъмнено ще ви помогне неусетно да изгубите излишните килограми.

Какви са действията на л-карнитин

Карнитинът често е наричан аминокиселина, но всъщност представлява витаминоподобна киселина, която съдържа аминокиселините лизин и метионин. Той се синтезира в организма при наличието на витамини и желязо, или се набавя чрез храната.

Той благоприятства много функции в организма, но основното му действие е да ускори преноса на мазнини до митохондриите на клетките, където те се трансформират в енергия.

Ето кои действия на Л-карнитина ще ви доведат до мечтаната ви фигура:

Взривява мазнините

Приема на л-карнитин ускорява превръщането на мазнини в енергия, което в съчетание с тренировка води до постигане на много по-бързи резултати.

Освен това той понижава нивото на холестерола и намалява риска от чернодробни и сърдечни заболявания.

Повишава енергията

Действието на л-карнитина цялостно ускорява метаболизма, което води до изгаряне на повече мазнини и до повишени нива на енергия по време на тренировка и в ежедневието.

Това действие ви прави и по-издръжливи и е предпоставка за по-доброто изпълнение на тренировката и възможността за по-голямо натоварване. Това подобрява качеството на резултатите и намалява времето за постигането им.

Възстановяване и увеличаване на мускулната маса

Л-карнитинът помага да се намали млечната киселина, която се натрупва в мускулите след интензивна тренировка и е причина за мускулната треска. Това кара мускулните влакна да се възстановят по-бързо и улеснява растежа им.

Как да приемате л-карнитин за оптимални резултати

Л-карнитин се предлага под формата на прах, таблетки и течност, като течния вариант се усвоява най-бързо от организма. За оптимални резултати приемайте по една доза на гладно сутрин и една доза преди тренировка, като следвате указания препоръчителен прием на съответния продукт.

В Workout.bg ще намерите разнообразие от качествени и вкусни добавки с различни видове L-карнитин и ще получите подробни съвети и информация за максимално горене на мазнини.

News Reporter