Кое е най-доброто време да си купите климатик?

Най-доброто време за закупуване на климатик е извън сезона, когато търсенето е най-ниско. Затова търсете климатици на промоция през есента например. И така, кога е точно това? Зависи дали пазарувате за прозорци или централна климатична система.

Най-доброто време за закупуване на климатици за прозорци

Търсенето на климатици е най-ниско през по-хладните месеци, така че търговците често се оказват препълнени с климатици за прозорци. За да насърчат купувачите да пазаруват, магазините за уреди обичайно предлагат отстъпки, за да примамят клиентите да купуват извън сезона. Закупете миналогодишния модел на марката и може да спестите още повече.

Предпочитате да пазарувате онлайн? Очаквайте онлайн търговците на дребно да предложат подобни оферти. Никой не иска да плаща за съхраняване на вещи, които не се продават.

Най-доброто време за подмяна на вашата централна климатична система

Ако пазарувате нова централна климатична система, често ще получите по-добра сделка, ако направите покупката си през есента или пролетта. Поискайте по-добра цена или безплатни бонуси (като по-хубав термостат) и можете просто да ги получите. Когато става дума за договаряне на цената за инсталиране, това помага да се уведомят изпълнителите, че приемате множество оферти. Това ще ги насърчи да ви дадат най-конкурентната си.

Прозоречни климатици Vs. Централна климатизация

Основно съображение за разходите при закупуването на нова охладителна система за вашия дом е дали да закупите отделни уреди за всяка стая, която се нуждае от климатик, или да инсталирате централна климатична система за целия ви дом.

Индивидуалните са по-евтини, дори да се наложи да закупите няколко от тях. Ако обаче сте собственик на дома си и го облагородите по този начин, ще спестите много повече в дългосрочен план.

Какъв размер климатик имате нужда?

Друг важен фактор, който влияе върху цената на вашия климатик, е колко мощност отделя. Ако закупувате за прозорец, ще искате да изберете такъв, който има мощност, съответстваща на размера на помещението, което се нуждае от охлаждане. Мощността на един климатик се измерва в британски термични агрегати или BTU. По-голямото число показва по-мощна единица, но това също означава, че ще бъде по-скъпо да го закупите. Помислете добре!

News Reporter