На море с малко дете – 7 неща, които задължително да бъдат с вас

С наближаването на лятото, започва и ежегодната трескава подготовка за дългоочакваната почивка на морето. Планирането на ваканцията е от съществено значение, особено когато сте с малко дете. За да ви спестим ценно време и тревоги, сме ви подготвили лист с 7 неща, които задължително трябва да бъда с вас.

Лигавник за многократна употреба

За родителите с по-малки деца (от 4 месечна до 3 годишна възраст) може да бъде много добро решение. Лигавника за многократна употреба се предлага в почти всеки детски магазин и онлайн каталог за детски стоки.
Спестява ви време и усилия да перете на ръка в хотелската стая, а храненето на детето е по-лесно и приятно. В допълнение, използването на многократен лигавник крие и своите екологични ползи – като намаляването на употребата на пластмаса.

Слънцезащитно мляко за деца

За всеки родител здравето на неговото дете е на първо място. Дълготрайното излагане на пряка слънчева светлина може да доведе до нежелани здравословни проблеми. Слънцезащитната козметика предпазва от вредното въздействие на UVA и UVB лъчите върху кожата. Подходящо слънцезащитно мляко или олио за вашето дете ще ви спести много главоболия, за това го сложете в плажната чанта и не го вадете оттам!

Играчки

Ако не искате през цялото време да забавлявате скучаещия малчуган и да се чудите как да откраднете време за себе си, задължително вземете няколко от любимите му играчки. Кофичка и лопатка, например, са напълно достатъчни да увлекат детето в игри на плажа, а вие спокойно да се наслаждавате на коктейл и приятно четиво под плажния чадър.

Подходящи дрехи

Ако през деня на плажа е горещо, то през нощта температурите падат значително. Като добавим и лекия бриз на морето, без подходящи връхни дрехи рискувате неволно да простудите детето. Хубаво е и да предвидите колко чифта дрешки са необходими според броя дни, които планирате да останете на морето.

Плажен чадър

Задължително подсигурете на себе си и детето си плажен чадър. Вече споменахме вредите от дългото излагане на пряка слънчева светлина. Дерматолозите съветват да редувате половин час на слънце с един час на сянка.

Надуваеми аксесоари

Надуваемият басейн е умен трик да задържите вниманието на детето си под плажния чадър. Плюс, ще се чувствате по-спокойни да го държите под око в тълпата от туристи.
Детският надуваем пояс или жилетка, от своя страна, е добро решение, когато детето ви е над 3 години и иска да влиза в морето и да се учи да плува.

Антибактериален лосион

Децата обичат да пипат всичко. Навсякъде. Антибактериалната козметика за ръце предпазва кожата, а ефективните съставки предотвратяват разнасянето на зарази. Сложете малка тубичка в страничния джоб на чантата си и не я вадете от там. Определено ще ви бъде от полза на морето!

Не забравяйте да вземете доброто си настроение и да се въоръжите с търпение покрай най-малкия член на семейството! Морето ви очаква!

интимни взаимоотношения

News Reporter