Няколко идеи как да помогнем на туризма в България

Кризата заради Covid-19 нанесе сериозни икономически и социални щети на всички държави по света. Мерките срещу разпространението на вируса засегнаха най-вече туристическия бранш. След затварянето на националните граници и хотелите почти всички резервации бяха анулирани. Днес туристическите обекти са отворени, но изискването за 14-дневна карантина за пътуващите от чужбина остава. Предизвикателствата пред летния туризъм не само у нас, а и навсякъде по света остават, а от всички нас зависи те да бъдат преодоляни възможно най-скоро.

 

Защо да подкрепим туризма в България

 

Туризмът е един от най-важните браншове за страната ни, тъй като той осигурява цели 15% от българския вътрешен продукт. Кризата в сектора засегна над 300 хиляди работещи в него българи, които бяха съкратени или пуснати в неплатен отпуск от работодателите си. Ако резервациите през летния сезон не се подновят, много бизнеси и семейства, които са заети в сектора, ще останат без доходите си и ще фалират.

 

Как можем да помогнем

 

Както вече споменахме, оцеляването на българския бизнес е от важно значение и за това може да помогне всеки български гражданин. Идея как да подкрепим бранша дава онлайн платформата  Luxury Discounts, която стартира кампанията  “На почивка въпреки COVID-19”. Тя дава възможност на всеки желаещ да запази от сега дати и място за своята почивка. По този начин, освен че ще окажете подкрепа на българския туризъм, ще получите ваучер с намаление. Важно условие е да заплатите ваучера си предварително, но риск за вас не съществува, тъй като ще можете да го използвате в рамките на една календарна година – от 1 юни 2020 до 1 юни 2021 година. 

 

Защо да се включите в кампанията на Luxury Discounts

 

На първо място, защото тя ви гарантира луксозна ваканция в България, съобразена с всички изисквания за безопасност. Не е без значение и факта, че цената, която ще заплатите за нея, ще бъде в пъти по-евтина от обикновено. Не на последно място – по този начин ще подкрепите българския туризъм и ще дадете личен принос в преодоляването на последствията от кризата с COVID-19. Включвайки се в кампанията “На почивка въпреки COVID-19”, ще окажете безценна помощ на работещите в сектора, които все още са сериозно застрашени от уволнения  и глад. Получавайки предварително вашите резервация и средства, работодателите им ще могат да планират дейността си и дори да запазят работните места на служителите си.

 

Туризмът е важно перо в икономиката на всяка една държава, а предстоящият летен туристически сезон – възможност секторът постепенно да заработи отново.

News Reporter