Основни тенденции на дамската мода пролет-лято 2019

 

Модата съчетава интересни тенденции и помага на хората да изглеждат по-атрактивни и да бъдат специални. Визията на човек е първото нещо, което прави впечатление. Разбира се, външността не е всичко, но от нея се започва, защото тя е най-обозрима. Поради тази причина е желателно всяка себеуважаваща се дама да познава подните тенденции и да се стреми да изглежда ослепително и зашеметяващо. Настоящата статия има за цел да представи най-новите и актуални модни линии за пролет-лято 2019. Актуалните модни дрехи се диференцират в следните направления – цветове, принтове, материи, модели, аксесоари към тях.

По отношение на цветовото многообразие класическите цветове са на почит, но изненадваща тенденция е кораловият цвят. Той е специфичен и свеж и прави дрехите особено атрактивни. Ако се облечете в коралово, ще създавате усещане за лятна романтика. Този обаятелен цвят предава особена мекота и топлина на дрехите. Можете да обновите гардероба си с рокли, поли, панталони или блузи в коралово.

Материите, които са актуални тази пролет и лято, са феерични и меки на допир. Дългите, романтични рокли са на почит, както и дрехите със ситни плисета. Иновация сред дамското облекло са роклите, наподобяващи рибарска мрежа, които са прозрачни. Те могат да се носят на плажа и са особено ефектни за разходките край морето като под роклята дамата може да носи своя бански костюм или късо бюстие и панталонки, прилепнали по тялото. Тези рокли дават свобода на въображението и креативност и са прекрасен акцент върху по-късото плажно облекло.

Дрехите, които са на мода през пролетта и лятото на 2019 година, се характеризират с висока талия. По този начин оптически се издължават краката на дамата и тя изглежда по-фина и стройна. Пайетите също са на мода и са често допълнение към дамските тениски и потници. Бухналите ръкави на блузите са друг моден тренд, който намира приложение тази пролет и лято. Прилепналите клинчета са също актуални и се съчетават добре с блейзер или туника и създават спортно-елегантен стил.

Дългите рокли с ярки принтове са част от модната визия на всяка себеуважаваща се дама през сезон пролет-лято 2019. Те са много удобни и практични. Често принтовете са с екзотични цветя, които разпалват романтиката и веселото лятно настроение. Актуални са и дългите рокли с животински принтове, които олицетворяват страстта и огнените емоции, характерни за летния сезон.

По отношение на аксесоарите на мода са фееричните, копринени шалове с принтове на точки или цветя. Ако облечете вечерна рокля без ръкави и поставите изкусно шал на раменете си, ще се получи много атрактивна визия. Шалът е аксесоар, който показва, че жената има добър вкус и проявява креативност.

Друг актуален аксесоар са кожените колани от естествена кожа. Могат да бъдат открити най-разнообразни модели. Някои колани са тънки, а други по-плътни и с по-голяма широчина. Те често са украсени с нитове, цветя, камъни и имат интересни катарами. Дамският кожен колан, поставен на талията върху вечерна рокля, създава обаятелна визия. Коланът стои еднакво добре на дънки, пола, панталони и рокля. По-тънките кожени коланчета създават по-нежна и романтична визия. Впечатляващи са и широките кожени колани тип корсет, които оптически правят талията още по-тънка, но е желателно те да се носят от по-слаби жени. Кожените колани създават по-луксозен ореол на цялостния аутфит и правят жената по-обаятелна и фина.

 

News Reporter