СПА хотел „Аква Варвара“

СПА хотел „Аква Варвара“ е елегантен бутиков хотел с открит и закрит басейн с минерална вода. Разположен е на Варварски минерални бани. Хотел Аква Варвара е близо до Велинград и до Пазарджик и предлага настаняване в 8 двойни стаи и 5 двойни луксозни стаи. Възможно е единично настаняване. Уютното и комфортно обзавеждане предлага приятна спа почивка.

Всички стаи в хотел Аква Варвара са оборудвани с климатик, LCD телевизор със сателитна телевизия, вътрешен телефон, брава с безконтaктна карта, безплатен интернет.
Баните са със сешоар, душ с минерална вода и масажен душпанел.
На Ваше разположение в хотел Аква Варвара са стилно и удобно обзавеждане, открит безплатен паркинг, рум сървис, сейф на рецепцията, сауна, парна баня.

Хотелът е разположен на 4 км от живописното село Варвара в полите на Западни Родопи на северния склон на рида Алабак.

Разстояния на СПА хотел Аква Варвара до:
• София – 110 км
• Септември – 6 км
• Бургас – 354 км
• Пловдив – 57 км • Велинград – 28 км
• Варна – 472 км
• Стара Загора – 156 км
• Пазарджик – 19 км

Климатът на село Варвара съчетава особеностите на планината и равнината. През зимата времето е меко, а през лятото – прохладно. Наличието на топли минерални извори близо до хотела придава неповторима екзотика на местността. Влажността и чистотата на въздуха, умерените температури и ползването на термалните извори благоприятстват за бързото възвръщане на жизнените сили и “зареждат” с положителна енергия. Истинска спа почивка и възстановяване.

Археологическите паметници от времето на траките са много: могили, средновековни крепости, параклиси и други. Един от най-забележителните параклиси е разположен югоизточно от с. Варвара. Начинът на строеж на този параклис показва, че е ранно средновековен.

По-интересни параклиси от тази епоха са още четири, един от които е параклисът “Св. Варвара“. Историческите справки показват, че на около 500 метра северно от с.Варвара е съществувало древно тракийско селище. През Средновековието там възниква друго селище с главна черква “Св. Варвара“, откъдето произлиза името на селото.

Защо да изберете бутиков спа хотел Аква Варвара.

На ваше разположени са:

♦ Открит плувен басейн с минерална вода за целогодишно използване,

♦ Закрит ресторант и открит ресторант – тераса

♦ Сауна, Масаж, Хидромасажна вана, Закрит плувен басейн за целогодишно ползване

♦ Безплатен Wi-Fi интернет в целия хотел

♦ Паркинг за гостите на хотела

♦ Денонощна рецепция.

♦ Климатик.

News Reporter