Съвети за лесно отстраняване на грим – попитахме професионалистите

Изкуството на създаване на изящен и красив грим определено е достойно за уважение и възхищение. Гримьорите са хората, които съумяват да пресъздадат превъзходни визии с помощта на висококачествени грим продукти. Крайният резултат винаги очарова клиентите, гледащи на себе си с друго око.

Но също както всяко начало си има своя край, така и красивият грим все някога трябва да се отстрани от лицето. Разбира се, гримьорите, дерматолозите и козметиците съветват никога да не заспиваме с макиажа, ако искаме да избегнем запушване на порите и появата на несъвършенства по кожата. Когато дойде моментът за премахването на грима, се случва често това да се окаже задача с повишена трудност. Затова и се погрижихме в днешната статия да споделим с вас няколко съвета и трика с надеждата да ви помогнат при почистването на лицето.

Грим се премахва най-добре с помощта на козметични продукти

Едва ли някога не сте се опитвали да премахнете грима си само с вода. Убедени сме, че сте се убедили в катастрофалния резултат – определено са необходими козметични продукти, за да успеят да разтворят формулите и съставките, които се откриват в съдържанието на макиажа. Със сигурност ви съветваме да избягвате сапуни, душ гелове или шампоани – те никак няма да успеят да премахнат грима ви и ще постигнете само раздразнение на очите и пресушаване на кожата си.

Козметичната индустрия е разработила достатъчно продукти, пригодени специално за премахването на грим. Един от вариантите са измивните гелове – те деликатно и нежно ще почистят кожата ви, отстранявайки остатъците от макиаж, като, същевременно стова, ще я подхранят и хидратират в дълбочина. Двуфазните лосиони за премахване на грим са особено успешни, когато трябва да отстраните водоустойчиви спирали и по-пигментирани сенки за очи. С помощта на памучен тампон притиснете клепача си, докато гримът се разтвори. След употребата на двуфазния лосион е препоръчително да измиете лицето си още веднъж с нежен измиващ гел.

Ако пък искате в дълбочина да почистите лицето си в случаите, когато сте носили по-тежък грим и повече продукти, заложете на мицеларните води. Определено можем да кажем, че те притежават най-добрите качества и са се доказали като безотказно действащи, става ли дума за премахване на макиаж. Мицелите в съдържанието им улавят и най-малките остатъци от фон дьо тен или коректор и така оставят кожата ви идеално почистена, готова за последващата грижа с бяла козметика.

News Reporter