Топ 3 СПА дестинации в България
SPA 

Обичате ли да ходите на СПА? Определено това се отразява добре както на цялостното ви здравословно състояние, така и на нервната система. А знаете ли кои са трите най-атрактивни топ СПА дестинации в България?

В настоящата статия ще ви представим три много привлекателни места в родината ни, където ще се насладите на невероятни СПА процедури.

Започваме с Велинград. Този град се характеризира с богато наличие на минерални извори с температурна амплитуда от 63 градуса като минималната е 28 градуса, а максималната – 91 градуса. Минералните извори във Велинград са повече от 60. Установено е, че най-висока е температурата в минералните извори в квартал Каменица.

Позитивите от СПА процедурите в това населено място са многобройни. Велинградската минерална вода благоприятства опорно-двигателната система, оказва благоприятно влияние на нервната система, понижава високото кръвно налягане и осъществява превенция при бъбречните и урологичните заболявания. Правенето на СПА процедури с Велинградската минерална вода има както оздравително, така и подмладяващо, и разкрасително въздействие. Затова посетете Велинград и се насладете на истински СПА релакс и безброй процедури, които имат позитивно влияние спрямо вашето здравословно състояние.

Второто място, което ви предлагаме да посетите, е град Хисаря. Той е разположен в близост до втория по големина град в България, а именно Пловдив. Този малък и китен курортен град е известен с многобройните си минерални извори и басейни, където можете да се подложите на здравословни процедури, помагащи при бъбречни, чернодробни и стомашно-чревни заболявания.

В Хисаря има 22 минерални извора. Това пленително градче, освен със своите СПА процедури, е известно и с хилядолетната си история и интересните остатъци от крепостни стени, които могат да бъдат видени и днес. Ако търсите СПА дестинация, където да видите невероятна природа и исторически забележителности от V-IV век пр. Хр., то Хисаря е мястото, което трябва непременно да посетите.

Завършваме кратката си класация със Сапарева баня. В това селище можете да видите нещо уникално, което е единствено за континента Европа – гейзер-фонтан, чиято температура на водата е 103 градуса. Гледката е наистина уникална, защото представлява изтласкване на минерална струя вода с височина 18 метра за време 1/3 от минутата. В Сапарева баня има много СПА хотели, в които туристите могат да се възползват от разнообразни оздравителни процедури. Освен това, ако обичате красотите на природата и се пленявате от тях, то непременно посетете Сапарева баня, защото много близо до нея са разположени прекрасните Рилски езера.

софтуер за управление на резервации

News Reporter