3 начина да накъдрите косата си

Дори и да не сте родени с подскачащи, лъскави къдрици, винаги можете да убедите косата си да постои къдрава за ден или два. Използвайте горещи инструменти като маша за къдрене или преса за изправяне на косата. Също така можете да създавате отлични къдрици с помощта на ролки, оплитане или усукване на гривата ви.

  1. Маша за коса

Загрейте машата. Повечето се нуждаят от около 1-5 минути, за да се загреят, преди да можете да ги използвате.

Обикновено уредите за къдрене ще имат различни настройки, с които можете да експериментирате, докато постигнете най-добър резултат. Опитайте се да работите на по-ниска температура за минимално увреждане на косата ви. Уверете се, че косата ви е напълно суха. Поставянето на гореща маса върху влажна коса може сериозно да я повреди.

Нанесете спрей за топлинна защита. Ако редовно използвате топлина, за да оформяте косата си, наистина е важно да използвате спрей за топлинна защита. Той ще предпази косата ви от повреди, причинени от излагане на високи температури и ще предотврати изсъхването и падането на косата. Просто го напръскайте обилно върху косата си, преди да се накъдрите.

  1. Преса за коса

Къдренето с преса за коса не е чак толкова трудно, колкото изглежда. Просто ви трябват малко повече практика и експерименти. Тук важат същите упътвания за внимателна работа с топлината. Грижете се добре за красивата си грива, тя е вашата корона.

  1. Ролки

Ролките за коса се предлагат в много различни видове, форми и размери. Опитайте се да изберете набор от ролки, които работят най-добре за вашия тип коса, както и за вида къдрици, който се опитвате да постигнете.

Горещите ролки са много ефективни и ще къдря косата по-бързо, но те са по-вредни. Дунапренените са много лесни за използване, но къдриците ще ви отнемат малко повече време.

Добре е процедурата да се извърши с влажна коса. Не използвайте балсам след шампоана, когато смятате да се къдрите с ролки.

А дори когато имате невероятни къдрици, не забравяйте, че секси визията се постига и със секси бельо. Купете си такова, за да имате завършена визия на неустоима красавица!

News Reporter